Atramedes

Atramedes egy a Blackwing Descentbeli bossok közül, akit le kell győzni ahhoz hogy eljussunk Nefarianhoz. Ő is egy Maloriak által létrehozott kísérleti teremtmény. Egy sárkány, aki vak akár csak egy denevér.

A harc különleges mechanikája.

Mivel Atremedes teljesen vak, hangokat használ hogy az ellenfeleit megtalálja. Amikor a játékosok elindítják a harcot, egy új eddig nem látott “különleges” UI jelenik meg. Ez hivatott jelezni a zajszintedet, ami alapján Atremedes észlel és rád talál. A boss minden különleges képessége arra való, hogy megemelje a játékos zajszintjét, ezáltal megtalálva őt. De van neki egy hétköznapi agro táblája is a fizikai támadások miatt, ezáltal tankolható. A legmagasabb zajszinttel rendelkező játékosok felé irányulnak a véletlen célzás mechanikák, ahogy nő a zajszint ezek egyre pontosabbak és “intenzívebbek” gyorsabbak. Az elején csak vaktában lövöldöz. Amennyiben az illető zajszintje eléri a maximumot, akkor már az ima sem segít. A boss rád talált és azonnal szét fog csapni.

Található még a szobában 10 darab, Törp “kongató”. (Így mondják magyarul?) Ha megütöd a “gong”-ot, a keletkező hangzavar teljesen összezavarja a boss-t. Felkerül rá egy Vertigo nevű debuff és mindenki zajszintje lecsökken nullára. Minden “gong” csupán egyszer használható a harc során, mivel a hangereje elég nagy ahhoz, hogy a boss “bemérje” és elpusztítsa. Ezért ésszel kell őket használni. (Természetesen wipe után, visszakerülnek a helyükre.)

  • Vertigo: – Ez az a debuff, ami kongatáskor felkerül a bossra, 5 másodpercre stunnolja és a bossba bevihető sebzést is megemeli 50%-al. Amint a debuff leesett róla, azonnal elpusztítja a használt kongatót és újból elkezdi keresni a játékosokat.

Ejtsünk néhány szót az új UI-ról is.

Ez az új UI kör alakú és arany keret veszi körül. Ez a zajszintmérő. Ahogy a képeken is látható, középről kezd el megtelni, 0-tól 100-ig. Alul a képernyő közepén helyezkedik el és nem lehet elmozdítani onnan add-on nélkül. Ezért ha valakinek a személyre szabott felhasználói felületén van itt valami, az kitakarhatja. (A maximális zajszintet, lusta voltam ki photoshop-olni. De végül is lényegtelen, fogjátok látni eleget.)

A raid összetétele:

– 1 Tank: A raidnek egy tankra van szüksége, hogy Atramedes-t megfogja amikor a földön tartózkodik.
– 4-7 Healer: Legalább 2 tank healert és 3-4 raidhealert hozz magaddal. Komoly raid sebzéssel kell számolni az elején, de ezek a sebzések elkerülhetőek. Ha megtanulta a raid elkerülni ezeket, akkor lehet kisebb healer gárdával felvonulni a harchoz. Ezáltal növelhető a DPS-ek száma a raidben, ami jól jön mert kisebb az esélye annak, hogy idő előtt kifogyunk a kongatókból.

– 15-20 DPS: Azokat a DPS-eket hozd, akik a legnagyobb sebzést képesek produkálni. Valamint gyorsan reagálnak és el tudják kerülni a boss azon képességeit, amik emelik a zajszintet. Nincs szükség silence-re, nem kell szakítani semmit, nincs olyan extra ami speciális DPS-t igényelne, ezért hozhatsz bárkit aki megüti a mércét.

Boss és a képességei:

– Atramedes 97.9 Millió HP.

Képesség amit állandóan használ.

  • Sonar Pulse: – Atramedes ezt a képességét az egész harc során használja. Alatta jelennek meg ezek a padlón úszó szónikus energia korongok és hirtelen elindulnak valakik felé, akiket véletlenszerűen választanak ki. Eleinte lassan mozognak, de begyorsulnak. Ezért figyeljünk oda rájuk és ha lehet ne húzzuk keresztül őket a tömegen. Ha alánk kerülnek, akkor minimális sebzést szenvedünk el, de a zajszintünk jócskán megemelkedik.

Kizárólag a földön használt képességek:

  • Sonic Breath: – Arra fogja lőni, akinek a legmagasabb a zajszintje, rárak egy debuffot amit 2 másodpercig castol, ha a castnak vége egy tűzcsóvát lő a célpontra, ami sebez és növeli a zajszintjét annak, aki benne áll 20 “zajpont” / másodperccel. Akire kifordul és megkapja a debuffot annak azonnal el kell kezdenie futni a többiek pedig eltávolodnak tőle az ellenkező irányba. Ha nem futsz vagy benne állsz a tűzben a boss megtalál és megöl.
  • Tracking: – Ez a debuff jelenik meg azon a játékoson, akire irányul a Sonic Breath vagy a Roaring Flame.
  • Searing Flame: – Minden földön töltött fázisban használja legalább egyszer, 5 másodperces cast, stackel egy debuffot, ami sebez és minden tickje növeli a zajszintet 10-el, valamint növeli a bekapott fire sebzést is 25%-al stackenként. Azonnal használni kell az egyik gongot ha a boss ezt a képességet használja. Mindemellett ilyenkor még minden tick után tűzrakétákat lövöldöz, amik tűzfoltokat hagynak a padlón ahol becsapódtak, aki bennük áll azt sebzik és növelik a zajszintjét 10-el.
  • Modulation: – Elkerülhetetlen AoE, sebzi az egész raidet és növeli mindenki zajszintjét 7-el.

Kizárólag a levegőben használt képességek:

  • Sonar Bomb: – Ezt a képességet a levegőbe emelkedve használja. Rendszeresen dobálja ezeket a bombákat, amik robbannak és 8 yardos körben, akit eltalálnak az jelentős sebzést szenved el és növeli a zajszintet 30-al. Kerüljük el!
  • Roaring Flame: – Mikor felszáll ráfordul a legnagyobb zajszintű játékosra, aki megkapja a tracking debuffot. Ő rá folyamatosan tüzet fog köpni, tehát az illető elkezd futni mint a Sonic Breathnél és kite-olja a tüzet amíg tart. A tűz egyébként meg is marad a padlón 45 másodpercig, ne álljon benne senki mert sebez és zajszintet növel.

A harc

A csata akkor kezdődik ha valaki megkongatja a harangot. Atramedes leszáll, felveszi a tank. Bárhol tankolható, nem cleavel, nem csapkod a farkával, de érdemes valahol középtájon tartani, hogy a többiek el tudják kerülni a korongokat. Mikor a tracking debuffot megkapja valaki, elkezdi kite-olni a tűzet de úgy, hogy ne húzza keresztül a többieken.

Valakinek mindig a gongok közelében kell lennie, hogy a Searing Flame-et azonnal meg tudja szakítani, legjobb erre egy ranged dps.

Mikor a boss felszáll érdemes elhasználni az egyik gongot, hogy a Roaring Flame elég lassú legyen (ugyebár minél nagyobb a célpont zajszintje annál gyorsabban fogja kergetni vele a boss), de ha senkinek nincs túl magasan a zajszint akkor lehet tartogatni későbbre. A célba vett játékos kite-olja a tüzet, eközben mindenki kerüli a Sonar Bombokat és a tüzet.

Ezután a boss leszáll és kezdjük elölről amíg meg nem hal.