Chimaeron

Chimaeron az egyik boss Blackwing Descentben, akit le kell győzni ahhoz hogy Nefarianhoz eljussunk. Ő egy kísérleti Hydra, akit Lord Nefarius hozott létre és egy Finkle nevű rabot őriz. Ahogy a raid megközelíti Chimaeron szobáját, észre lehet majd venni, hogy alszik. Ezért nem fog ránk támadni mindaddig, amíg meg nem támadja valaki. Ez idő alatt lehet beszélni Finkle-el, aki a szoba hátsó részében levő ketrecben van, ő fogja majd aktiválni a Bile-O-Tron-t, hogy segítse a raidet. Ha a Bile-O-Tron nem szórja szét a Finkle féle keveréket “Finkle’s Mixture” a raiden, akkor Chimaeron egy ütésével végez bárkivel. Tehát mindenképpen aktiválni kell a támadás előtt. Amint a Bile-O-Tron aktív, a raidnek 15 másodperce van, hogy beálljon mielőtt Chimaeron felébredne. (Természetesen fel lehet ébreszteni hamarabb is, csak meg kell támadni.)

Néhány szó erről a mixtúráról.

  • Finkle’s Mixture: – A 10.000 Health fölött bekapott sebzés, nem csökkenti az életedet 1 Health alá. Amíg ez a buff aktív, a raidhealereknek nem kell felhasználniuk a manájukat más játékosokra a tankon kívül, egyedül csak arra kell ügyelniük, hogy az elszenvedett sérülések után a HP mindig 10.000 felett legyen. (Abban az esetben ha a raid megfelelően van elhelyezkedve, a tankokon kívül csak néhány játékos fog pluszba sérülni.)

A raid összetétele:

– 2 Tank: A harchoz két tankra van szükségünk, az egyik fogja tankolni Chimareon-t, a másik pedig készenlétben áll a taunttal. Ő fogja elnyelni a Double Attack képességét.
– 5-6 Healer: Ebből 3-4 healer lesz a tankokon és 2 a raiden. Továbbá az elején, amíg Bile-O-Tron nem aktív, addig az összes healerre szükség van, hogy életben tartsák a raidet és a tankokat. Ha Bile-O-Tron aktív, lehet szeparálódni 2 raid healer és 3-4 tank healer.
– 16-17 DPS: Nincs semmilyen különösebb megkötés a melee-t és a ranged-et illetően. Azt azonban figyelembe kell vennünk, hogy a 2. fázisban szorul a hurok és nagyon durva DPS kell, hogy ne vérezzünk el.

Boss és a képességei:

– Chimaeron 90.6 Millió HP.

– 1. Fázis ami, 100%-tól 20%-ig tart.

Maga a boss nem cleavel, nem fúj, nem sodor el a farkával, tehát nem akadályoz a helyezkedésben. Ki kell használni ezt az előnyt és a szoba közepén tankolni, hogy a ranged DPS-ek és a healerek használni tudják az egész helyet. A healereknek biztosítsunk központi helyeket, ahol mindenkit elérnek.

Chimaeron az alábbi képességeket fogja használni:

  • Break: – Chimaeron feltesz a main tankra egy 1 perces debuffot, ami növeli a fizikai sebzést 25%-al és csökkenti a beérkező healt 15%-al. Ez a buff 4-ig képes felstackelni és az új stackek percenként ismétlődnek.
  • Double Attack: – Ez a képesség időnként megjelenik Chimaeronon, buff formájában. Azt jelzi, hogy a boss a következő támadáskor kétszer fog lecsapni. Amikor ezt látja az Off tank, azonnal tauntolnia kell, mivel a maintank-ra fel van stackelődve a Break és nem élne túl 2 darab 200%-os pofont. Healereknek résen kell lenniük, nehogy az offtank elpatkoljon tauntoláskor. (Időben váltsatok targetet.)
  • Caustic Slime: – Chimaeron elég gyakran használja ez a képességét. Véletlenszerűen kiválaszt egy játékost, akire hatalmas nature sebzés vár. Ez a sebzés megoszlik azok között akik 6 yardra vannak tőle. Amíg Bile-O-Tron aktív, addig csak 1 HP-ra viszi le a játékos életét.
  • Massacre: – Ez egy 4 másodperces cast, szó szerint óriási sebzése van, akkora hogy a tooltip-be nem is kapott számot, csak anyit hogy “Maximális sebzés”. Mindaddig, amíg mindenki 10.000 Health fölött van és persze Bile-O-Tron is aktív, addig csupán 1-et sebez. Viszont ez a képesség olyan erős, hogy kiütheti Bile-O-Tron-t is. Amennyiben ez megtörténik mindenki összefut egy helyre (sebzés elosztás) és a healerek addig healelnek mindenkit még Bile-O-Tron újra nem aktiválódik. (Ez 30 másodperc.) Ha Bile-O-Tron összeszedte magát, lehet megint szóródni.
  • Feud: – Minden alkalommal, amikor Bile-O-Tron nem aktív Chimaeron fejei elkezdenek egymással hadakozni, mind addig amíg Bile-O-Tron ismét nem aktiválódik. Ezalatt az idő alatt a boss nem tudja használni a Break és a Double Attack képességeit, valamint a Melee Swinget sem. A healereknek ilyenkor arra kell koncentrálniuk, hogy a raid kihúzza ezt a 30 másodpercet ugyan is a Caustic Slime röpködni fog a népre.

– 2. Fázis ami, 20%-tól 0%-ig tart.

Amint eléri Chimaeron a 20%-ot abbahagyja a Massacre-t, Caustic Slime-ot, Break-et. Egyiket sem használja tovább, kivéve a Double Attack-ot. Valamint lesz egy új képessége, ez pedig a Mortality.

  • Mortality: – Ez a buff növeli a sebzést 10%-al, és immunissá teszi a tauntra. Ezzel egy időben a beérkező heal is csökken minden játékosnál 99%-al. (Fincsi) Azt hiszem, ez az a pillanat amikor el kell lőni a létező összes képességet a túlélés érdekében és lenukeolni a bosst.

A harc.

Készülődés és buffolás az ajtóban. Rövid megbeszélés arról, hogy ki hol fog állni a boss körül, úgy hogy a 7 yard távolság meglegyen egymástól. Ha elkészült mindenki, akkor valaki oda megy Finkle-höz, aki a szoba végében lévő ketrecben van és aktiváltatja vele Bile-O-Tron-t. Ha már Bile-O-Tron aktív, akkor a maintank odamegy a bosshoz és megüti, hogy felébredjen. A DPS várja meg, hogy a tank rendes agrot építsen. A kijelölt raidhealerek figyeljenek, hogy ki kapja a Caustic Slime-ot és healeljék fel a HP-ját ismét 10.000 fölé. Off tankra nagyon figyelni, őt mindig maximumon kell tartani, bármikor tauntolnia kellhet és ha nincs maxon abba belehalhat. A maintank healerek készüljenek fel, a tank nagyokat fog kapni (stackelő Break stb…) és legyenek éberek a target váltásoknál, hogy az OT-t tauntoláskor ne csukja össze a boss. Az OT sebezze a bosst és figyeljen a Double Attack-ra, azonnal tauntoljon. Amikor a Massacre képességét használja a boss, mindenkinek magának kell figyelnie arra, hogy Bile-O-Tron talpon maradt-e. Ha nem, azonnal el kell kezdeni csoportosulni. Amennyiben valaki későn kapcsol, és benyal egy Caustic Slime-ot annak harangoztak. Ilyenkor lehet egy kicsit lassítani a DPS-en, segítsen mindenki healelni a másikat, hogy kihúzzuk amíg Bile-O-Tron magához tér. Rengeteg manába kerül ilyenkor a healereknek életben tartania a raidet. Amikor Bile-O-Tron magához tér visszamehet mindenki a helyére ahonnan jött és folytathatja amit abbahagyott. Ez addig folytatódik, amíg a boss el nem éri a 20%-ot. Ekkor jön a 2. fázis, itt mindent ami a csövön kifér. Elindul a verseny az életben maradásért, vagy mi nukeoljuk le őt vagy ő minket.